mistä löytää? tästä löytää!

Review Blog

view:  full / summary

WineStore suosittelee: coctailit!

Posted by Viinakauppa on February 24, 2013 at 3:40 AM Comments comments (43)

WineStore sijaitsee Tallinnassa NordeCentrumissa osoitteessa Lootsi 7 eli parisataa metriämatkustajasataman D-terminaalista. WineStore tarjoaa lähes 1000 m²myymälässämme Viron parhaimman valikoiman alkoholijuomia edulliseenhintaan.

WineStore toimii myös itse viinien maahantuojana, minkä vuoksiviinivalikoimamme on suhteellisen ainoalaatuinen ja täydentyyjatkuvasti. Viiniasiantuntijat auttavat sinua mielelläänvalitsemaan oikean viinin.

WineStore suosittelee: 
Razz Mojito

4 cl Bacardi Razz rommi

mintunlehdet

vadelmasiirappi

1/2 lime

soodavesi

jäitä

Laita mintunlehdet, lime ja vadelmasiirappi lasin pohjaan.

Murskaa nuijalla, jotta maut erkaantuisivat.

Lisää jää, Bacardi Razz rommi ja soodavesi.

Koristele vadelmilla.


Lue lisää tästa: WineStore RESEPTIT

Virolaisen viinan alkupera

Posted by Viinakauppa on February 23, 2013 at 5:50 PM

Onko pullossa muuta virolaista kuin nimi? Viime vuonna käynnistyi uudelleen Moe-viinatehdas (Moe peenviinavabrik), jossa tislataan virolaisesta luomurukiista väkiviinaa. Siitä on valmistettu Moe viin 1886. Virolaisesta rukiista tehdystä väkiviinasta syntyy myös Livikon Maarahva Viin.Kyseiset tuotteet eivät kuitenkaan ole Viron suosituimpia viinoja. Eniten myytyjä kotimaisia merkkejä maassa ovat suurimman tuottajan Livikon Lauaviin ja Viru Valge sekä Altia Eestin Saaremaa Vodka ja Eesti Standard (tunnettu myös Kukkoviinana). Prismasta saadun tiedon mukaan heillä myyntitilaston kärjessä on juuri näiden kahden firman tuotanto. Edullisten joukosta Prisma toi esiin Altian pullottaman Aus Viinan.

Virossa on kaupan myös monia kauppojen omia juomia eli private label -tuotteita. Niiden pullottajat saattavat vaihtua, kuten tapahtui tänä vuonna Vergi Vodkalle, jota aikaisemmin pullotti Altia. Pullottaja saattaa private label -tuotteissa olla myös ulkomaalainen, vaikka etiketissä olisi virolainen nimi.

Väkiviina eli pirtu valmistetaan tislaamalla käymistuotteista. Periaatteessa lähes kaikki hiilihydraatit pystytään käyttämään hiivan avulla alkoholiksi. Juomaksi käytetyn alkoholin tarpeisiin käytetään yleensä maatalouden tuotteita, viljaa ja perunoita. Myös selluloosasta voidaan valmistaa etanolia. Sellaista on on aikaisemmin käytetty myös suomalaisissa viinoissa.

Viron maatalousministeriön teettämän TNS Emorin tutkimuksen mukaan vuonna 2011 maahan tuodusta etanolista 72 prosenttia tuli Suomesta ja 20 prosenttia Slovakiasta. Virossa tuotetusta 17,2 miljoonasta litrasta vahvaa alkoholia joivat virolaiset itse 16 miljoonaa litraa.

63 prosenttia virolaisesta viinasta tuottaa Liviko, josta vastattiin The Baltic Guiden kysymykseen väkiviinan alkuperästä: ”Käytämme eri toimittajien väkiviinaa Euroopasta ja yhden yhdysvaltalaisen tuottajan raaka-ainetta. Tarkemmin emme voi kertoa viitaten liikesalaisuuteen.” Altia Eesti, jonka väkiviina tulee Koskenkorvalta, on maan toiseksi suurin tuottaja 26 prosentin osuudellaan.

Jutun alussa olevaan kysymykseen voimme siis vastata, että moni virolainen viina on valmistettu suomalaisesta väkiviinasta ja niissä on virolaista nimen lisäksi ainakin vesi ja usein myös Järvakandin tehtaassa tehty pullo.

TEKSTI MIKKO SAVIKKO, KUVAT ALTIA, The Baltic Guide

 


Rss_feed